Tak jsem si opět se zájmem přečetl i stanovisko p. ředitelky na stránkách školy i něco od Honzy Kynčla a jak jsem již výše předpokládal a psal,
alespoň určitou pravdu mají všichni... Pravd je totiž moc a těch částečných ještě víc !
Honza má třeba pravdu minimálně v tom, že "veřejné jednání" bylo vyhlášeno dost jednostranně apod. Proto jsem tam trval alespoň na tom, abychom počkali na příjezd autobusu, ale sám uznávám, že ani to nemuselo stačit...
P. Hranáčová má celkem pravdu minimálně v tom, že mnohé v českém (ale i slovenském...) školství je k zamyšlení - dovolil bych si to pojmenovat třeba tak, že naše školství (tedy výchova a vzdělávání...) již dlouho příliš nevzkvétá a hůř + ne všechno "alternativní" je zrovna cesta vpřed... = když zcela vynechám mateřské školy apod., o situaci ve speciálním školství, ústavní výchově apod. jsem vázán mlčenlivostí (ale sami určitě z médií víte, že situace není radostná a někdy je až k neuvěření...), v "normálním

" školství jednotlivé ZŠ mají mezi sebou obrovské rozdíly a pak je tu třeba značný rozdíl mezi dětmi vycházejícími na mnohých ZŠ z devítky a stejně starými studenty v kvartách (v polovině osmiletých gymnázií, kde se dá postupovat s učivem podstatně svižněji a především víc do hloubky...) + v rozvratu je učňovské školství a děti, které by do něj patřily, navštěvují střední školy (kde mnohde i většina neodmaturuje...), na čtyřletá gymnázia chodí děti často už i 2x "přebrané" s trojkami a hůř... Podle toho pak vypadají i mnohé VŠ (a tady nemluvím ani tak o extrémech, jako byly "problémy Plzeňských práv, UJAKu apod., ale především o "VŠ" chrlících nejrůznější "-ology" zaměstnatelné snad zase jen ve "speciálních (ne)ziskovkách"...). Toto vše mohu doložit a mohl bych psát daleko déle. Do školství se nyní dostávají i větší peníze, ale jak dobře jsou využívány, je otázka (přiznám se třeba, že i mne zarazila 25-ti tisícová "armáda" asistentů...). A třeba jen problematika inkluze, o které asi vím (jako student speciální pedagogiky na PF UK v minulém století...) víc a podstatně déle než naprostá většina lidí, je podstatně složitější, než je laické veřejnosti prezentováno...
A pak má
určitě pravdu i p. ředitelka - některé věci jsou prostě minimálně trochu jinak, než byly p. Hranáčovou popsány, vše je podle zákonů apod. (možná podivných nebo dokonce špatných, ale...), nikdo si zatím nestěžuje (na rozdíl od "Janso-dob") na kvalitu výuky, ona a její současní zaměstnanci za nedůvěru místních opravdu nemohou (a my víme kdo =
K+R+J !!!), dělají pro změnu stavu ledacos atd. atd. atd.
ALE... U obou soupeřek bych dokázal také říci (a u p. H. už jsem to už i výše udělal...*), jaké výroky jsou "velmi odvážné... *Tak teď u p. ředitelky = asi bych se držel spíš výrazu spekulativní výrok, než přímo nepravdivý, dále nikdo nepsal u koncepce "malé školy pro místní děti" o nepřijímání jiných (ale řekněme si na rovinu, že by asi do Č. příliš nedojížděly, pokud by škola byla velmi podobná těm klatovským apod. ...) a ještě poznamenám, že v tomto ohledu je tam ještě "tajný" rozdíl mezi teorií a praxí, který neovládal p. Jansa

a proto nakonec musel "školu" prakticky proti své vůli rozšiřovat a
jak někteří říkají, byl pak odtud (za mého nadšeného potlesku a přispění...

) svými novými kolegyněmi/podřízenými tak trochu
"vyštípán"...
Pravdu pak samozřejmě mají i zastupitelé, že (jak už jsem podrobněji popsal výše...) pokud Čachrov školu bude chtít a ta bude existovat, obec na ni bude muset platit/připlácet stejně a její (upozorňuji..., jen případné !!!) zavření by přineslo další problémy a asi vlastně vůbec nic pozitivního.
P. S.: Asi je to touhle pitomou korektní apod. dobou, ale do takovéhle prkotiny (alespoň podle mého se zase tak nic extra příšerného nestalo...) tahat právní zástupce, mi přijde poněkud přehnané...
Nebo se zase máme obávat něco/cokoliv jen trochu kontroverzního říci ?
!!! Pardon za dodatek, ale uvědomil jsem si, že popravdě ani na Čachrovsku občas "nevyjadřuji vše, co si myslím...
", abych nějak neuškodil manželce a mnohde jinde už se samocenzuruji stejně jako za Komančů (nebo ve srovnání s jejich posledními lety, kdy už byla částečná "glásnosť" dokonce již zase poslední roky více...), abych těch pár let do důchodu nebo do smrti
nějak slušně přežil !!!