Mimořádné zasedání zatupitelstva 30.12.2014

Moderátor: Honza

Odpovědět
Hynek
Příspěvky: 87
Registrován: ned 04. led 2015 18:59:24

Re: Mimořádné zasedání zatupitelstva 30.12.2014

Příspěvek od Hynek »

Nechci vám brát iluze ale nevíte nic. Jen pro neanglicky mluvící by jste mohl napsat( kdo je kdo). Zatím jsme myslím stále přeci jen v Čechách.
Trochu je mi líto, že máte jako jednoho lídrů v čele pana Zahrádku. Tam totiž bohužel mnoho lidí ví kdo je kdo. Chápu, že jako Pražský občan o něm zřejmě mnoho nevíte. Zkuste se pozeptat místních lidí...
Začali jste absolutně destruktivně, bez kloudného dialogu a s nepodloženým osočováním a kritikou všeho. S tím daleko nedojdete.
Věci a názory jdou prosazovat slušně, konstruktivně, korektním jednáním a nebo hulvátsky . Zatím mi bohužel připadá, že jste si vybrali druhou variantu.
Hynek K.
Honza
Administrátor
Příspěvky: 646
Registrován: čtv 30. čer 2011 21:27:05

Re: Mimořádné zasedání zatupitelstva 30.12.2014

Příspěvek od Honza »

Přál jsem si, abych se mýlil – bohužel.
Hynku K., už při Vaší žádosti o registraci na naše fórum jsem si nemohl nevšimnout jisté zaujatosti, která z Vašich řádků vyznívala.
Jak říká p. Karel… Je obdivuhodné, jak lze zasvěceně promlouvat do průběhu věcí bez účastenství.
Tedy nám povězte, jak řešit situaci, kdy v restauraci budou sedět hosté, kteří přišli do hospody z běžných důvodů – pojíst, popít, pobavit se, ale určitě ne proto, aby mlčky přihlíželi jednání zastupitelstva, které se tam mezi tím sešlo. A tak se budou bavit, ne křičet, zkrátka si normálně povídat. Jednání zastupitelstva to bude samozřejmě rušit a tak je nejspíš řídící zasedání požádá o…. Jenže, o co je může požádat, když sedí v restauraci v otevírací době, v místnosti určené pro hosty, která doposud nikdy nebyla vyhrazena pro jednání zastupitelstva? Požádá se tedy provozovatel a odpověď zní:“ Jakmile dopijeme a dojíme to, co jsme si objednali, případně zaplatili a sedí dál…“
Cíl onoho návrhu tedy vidím pouze v zajištění důstojnosti a vážnosti zasedání zastupitelstva, neb to není pouťová zábava, ale vážná věc, která se významným způsobem promítá do celého chodu obce. Zasahuje tak do životů všech zdejších občanů, což se o akcích typu pouťových zábav apod. říci určitě nedá. Tam požívání alkoholu určitě své místo má.
Není to až tak dávno, kdy jsme některé zastupitele vídali v průběhu zasedání zastupitelstva vesele popíjet i několik „žejdlíků“ piva, a to věru důstojnosti mnoho nepřidá. Výmluvná je ale skutečnost, že hned po prvním upozornění na tento nešvar (I. zasedání nově zvoleného zastupitelstva), si už žádný zastupitel před sebe pivo, v průběhu zasedání ZM, nepostavil. Bohužel k tomuto poznání zatím nedospěli někteří příchozí z řad veřejnosti a pokřikování s půllitrem v ruce jim připadá naprosto v pořádku a dost možná in...
Máte pravdu, zde nelze dělat selekci a ani to není cílem. Je potřeba se na věc podívat komplexně. Všichni víme, že někdo by po třech pivech zvládl řídit auto lépe, než jiný po limonádě, ale zákon o provozu na pozemních komunikacích zakazuje při řízení alkohol všem. Stejně tak vnímám apel na kolektivní vědomí, že „chlemtat“ pivo na zasedání zastupitelstva se jaksi nehodí.
A co se tržby týče, tak podívám-li se do nápojových lístků v restauracích zjistím, že pivo je jednou z nejlevnějších položek. A nechcete mi doufám namluvit, že místní jsou závislí alkoholici.

Spokojeni mohou být přece všichni. Pardon, tedy všichni, kteří to myslí s fungováním obce dobře. Přesuňme zasedání zastupitelstva na pátek a do smluvně vyhrazené místnosti. Ve slušnosti jednejme, dohadujme se atd. a po skončení poseďme, popijme co hrdlo ráčí a nápojový lístek nabízí – námětů do hospodských kuloárů bude, po sotva ukončeném zasedání, spousta a tržby porostou mnohonásobně více, než když se ve čtvrtek všichni zdejchnou, aby ráno vstali do práce. O chalupářích ani nemluvě. :idea:

No a pokud si pan Zahrádka zakládá na svém titulu, je to jeho právo a i kdyby se mi to zdálo stokrát přehnané, respektuji to a nemám s tím problém stejně, jako řada dalších. Jsou prostředí, kde neoslovení titulem je společenským faux pas.
Možná je to tím, že mnozí si připadají na zdejším zasedání ZM jako v pivnici, nebo se cítí méněcenní, nebo závidí, nebo.... Zkrátka lidé už jsou takoví.
Honza Bejvl
Kynčl
Příspěvky: 267
Registrován: sob 09. črc 2011 9:04:03
Bydliště: Praha/Čachrov
Kontaktovat uživatele:

Re: Mimořádné zasedání zatupitelstva 30.12.2014

Příspěvek od Kynčl »

Hmmm zatím umíte pane Hynku plivat jedovaté slinky bez argumentů, Ing.Zahrádku znám mnoho let a je to člověk který má vize a zkušenosti a pro region Čachrovska už mnoho udělal a vyřiďte loutkáři, že Vás uvádí v mnoha informacích v omyl.

Jinak se nezlobte pane Hynku, ale na vaše nenávistné komentáře na objednávku nebudu reflektovat.

Ale musím uznat, že loutkář překvapil angažováním regionálního pisálka :)
Jan Kynčl aka Pošťák
Čachrov 50
Karel
Příspěvky: 225
Registrován: stř 27. črc 2011 7:52:05

Re: Mimořádné zasedání zatupitelstva 30.12.2014

Příspěvek od Karel »

Vida po delší době se našel někdo kdo se odvážil nabídnout svou kůži na trh, hemžícím se argumentačním přebytkem!
Pane Hynku měl byste pochopit, že na tomto fóru o argumentaci nikdy nešlo. Nelze se divit: "fejzbůček" organizuje Honzík (zásada č.1: vždy musí mít poslední slovo ať to stojí co to stojí) a stánky vlastní Jenda (a ony také o lecčems vypovídají, stačí zhlédnout funkci kamer nebo některé obdivuhodné lišty). I pan Zahrádka to pochopil a drží se (vyjma podařené předvolební kampaně s kapličkou v louce, se selkou a se sponzorem) raději stranou a nenápadně využívá služeb "užitečných idiotů" (zde využívám slov klasika, určitě víme kterého). A tak chlapci zde udivují svými znalostmi regionálních problémů, snaží se nabourávat do otevřených dveří a v podstatě jim jde jen o to, aby své okolí dokonale otrávili!
Přeji Vám mnoho trpělivosti, já už ji občas postrádám, ale prostota protivníků je velice provokující.
Kynčl
Příspěvky: 267
Registrován: sob 09. črc 2011 9:04:03
Bydliště: Praha/Čachrov
Kontaktovat uživatele:

Re: Mimořádné zasedání zatupitelstva 30.12.2014

Příspěvek od Kynčl »

A loutkář se probudil...

Tj. Karle k tvým výtkám na stránky cachrov.cz , ano máš pravdu už asi nejsou nejmodernější a mám naplánován jejich redesign a změnu technologie, ale obsahově si za nima stojím a myslím , že přinášejí Čachrovsku užitek, konec konců jsou každý den jsme dle měřícího serveru navrcholu okolo 7. místa v návštěvnosti v sekci měst a obcí.

Nevím o jakém fejsbůčku mluvíš, mám takové podezření , že máš na mysli toto diskuzní fórum tak prosím Tě toto není Facebook ...

Ano kamery občas nefungují, jsme na horách kde existuje přepětí a také kolísá konektivita, kamerový systém provozuji na své náklady a to i v tvé lokalitě, pokud o mnou provozované kamery nestojíš tak mi je vrať a já je umístím do jiné lokality ....

Já na rozdíl od tebe pro Čachrov něco nezištně dělám ... což ty asi nikdy nebudeš schopen pochopit

Ještě k pani Hynkovi , nemohu si pomoci, jeho příspěvky rozhodně příliš argumentů neobsahovaly.
Jan Kynčl aka Pošťák
Čachrov 50
Pavel
Příspěvky: 20
Registrován: úte 06. led 2015 14:00:58

Re: Mimořádné zasedání zatupitelstva 30.12.2014

Příspěvek od Pavel »

Vážení nestranně jsem "projel" záznam z jednání zastupitelstva ( a že se bylo na co dívat) a mám-li vzít bod po bodu...
ad) 1 záznam z jednání - pořizování, nepořizování, ochranna osobnosti
Povinnosti lze ukládat jen zákonem. Každý smí činit, co není zákonem zakázáno (čl. 2 odst. 3 Listiny základních
práv a svobod). Žádný předpis neukládá ani neumožňuje zákaz pořizovat si na jednání zastupitelstva zvukový
záznam. Jednací řád zavazuje jen zastupitelstvo, nikoli občany (míněno ve smyslu pořizování záznamu,samozřejmě
zavazuje občany například tak, že nemohou vstupovat do jednání bez udělení slova atd.). V tomtosmyslu by tedy ustanovení Jednacího řádu, zakazující pořizovat záznam, bylo neplatné pro rozpor s právními předpisy. Usnesení zastupitelstva může mít právní závaznost jen v případech, kdy je k tomu zastupitelstvo výslovně zmocněno zákonem, jako například k vydání vyhlášky obce, či k úpravě některých prvků jednání zastupitelstva samotného v jednacím řádu. Pokojné pořizování záznamu nenarušuje průběh zasedání o nic více než přítomní hledící a poslouchající občané. Předsedající ani nikdo další nemá právo vyzývat, natož nařizovat někomu, aby nepořizoval záznam veřejného jednání. Pokud tak učiní, nebo dokonce pokud k prosazení toho použije veřejnou moc (např. obecní policii), stane se pachatelem trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele (to dopadá i na případné
protiprávně zakročující policisty).
Ochrana osobnosti § 11 a následující Občanského zákoníku se týká ochrany osobnosti, zejména soukromí. Je promítnutím ústavní záruky, že každý má právo na ochranu před neoprávněným zasahováním do ochrany osobnosti a soukromí (Listina, čl. 10). Pokud ale jde o situaci jednání zastupitelstva, všechny osoby zde vystupují záměrně,
vědomě a cíleně veřejně. Není tedy pojmově možné na tuto situaci uvažovat o jakékoliv ochraně soukromí. Stejně tak není možné uvažovat o neoprávněném zásahu do ochrany osobnosti, když by takto vystupující byl zaznamenáván. Chce-li někdo něco veřejně ovlivnit, nemůže tak učinit jinak, než když akceptuje veřejnost
svého vystoupení. Záznam takového vystoupení tedy není možno považovat za neoprávněný zásah. Takový
„zásah“ je naopak oprávněný tím, že takové veřejné vystoupení se stává předmětem veřejné debaty, veřejného
posuzování, a tedy je zcela nutné a potřebné mít možnost vystoupení přesně dokladovat, dokumentovat.
Tento výklad potvrdil rozsudek Nejvyššího soudu ze dne 11. května 2005, sp. zn. 30 Cdo 64/2004, podle
kterého „…Ustanovení § 11 a § 12 obč. zák. poskytují ochranu jen těm projevům fyzických osob, jež mají osobní
povahu. Osobní povahu proto – jak z logiky věci plyne – zpravidla nemají projevy, ke kterým dochází při výkonu
povolání, při obchodní či veřejné činnosti…“

Toliko pro úvod...a zodpovězení otázky k výroku zastupitele - bohužel neznám jméno, že Usnesení zastupitelstva obce je nadřezeno zákonu..myšleno ve věci pořizování záznamu....

Hezký den Pavel
Kynčl
Příspěvky: 267
Registrován: sob 09. črc 2011 9:04:03
Bydliště: Praha/Čachrov
Kontaktovat uživatele:

Re: Mimořádné zasedání zatupitelstva 30.12.2014

Příspěvek od Kynčl »

Diky pane Pavle za rozbor.

Autorem výroku o nadřazenosti usnesení nad zákonem je MVDr. Jíří Siksta současný místostarosta městyse
Jan Kynčl aka Pošťák
Čachrov 50
Pavel
Příspěvky: 20
Registrován: úte 06. led 2015 14:00:58

Re: Mimořádné zasedání zatupitelstva 30.12.2014

Příspěvek od Pavel »

Ad2) Možnost právo občana vyjádřit se....
„Občan obce“ má právo vyjadřovat na zasedání zastupitelstva obce v souladu s jednacím řádem svá stanoviska k projednávaným věcem. Při výkladu i aplikaci tohoto ustanovení je přitom nutné respektovat ústavněprávní rozměr práv uvedených v citovaném ustanovení zákona o obcích, která svou podstatou představují zákonné provedení obecného práva podílet se na správě věcí veřejných. Práva občana obce ve smyslu § 16 odst. 2 musí být zásadně interpretována způsobem maximálně šetřícím jejich smysl, tedy zásadně „ve prospěch“ „občana obce“. Zákon o obcích toto právo přímo zakládá. Jednací řád sice může stanovit bližší podrobnosti pro jeho uplatňování, ale samotná existence a možnost realizace tohoto práva však není podmíněna „provedením“ v jednacím řádu zastupitelstva obce. Z textu zákona i z podstaty tohoto práva však lze dovodit určité minimální požadavky, které musí zastupitelstvo obce i jeho jednací řád respektovat, aby nedošlo k jeho porušení či nepřípustnému omezení.
V první řadě musí být občanovi obce dána možnost vyjádřit se k věci aktuálně projednávané. Musí se tak stát dříve, než je přijato příslušné usnesení, resp. dříve, než je věc definitivně vyřízena (zákon hovoří o „projednávané věci” a nikoli o „věci projednané“). Požadavkem zákona dále je, aby občan mohl vyjádřit své stanovisko při projednávání každého bodu (v rámci diskuse k projednávanému bodu, např. po rozpravě členů zastupitelstva před schvalováním usnesení). V souladu se zákonem proto není postup, kdy dle programu zasedání se občané budou moci vyjádřit ke všem navrženým bodům programu pouze souhrnně, tj. v rámci jednoho bodu programu (např. bod č. 1 programu – stanoviska občanů k projednávaným věcem) a při samotném projednávání jednotlivých bodů již občanovi možnost vyjádřit stanovisko není dána.
Na záznamu je patrné jak proběhla diskuse k jednotlivým bodům.... trefně je na záznamu poznamenáno, že občané sice cosi mumlají, ale nikdo nediskutuje...navrhoval bych změnit systém jednacího řádu, protože občané jsou pouhou pasivní loutkou....
Hynek
Příspěvky: 87
Registrován: ned 04. led 2015 18:59:24

Re: Mimořádné zasedání zatupitelstva 30.12.2014

Příspěvek od Hynek »

Dobrý den pane Kynčle. Já hovořím sám za sebe. Na rozdíl od dvou lidí, hovořících evidentně za pana Zahrádku.
Mimochodem asi ho zas tak dobře neznáte, jako mi místní. Osobně pokud bych se v některých věcech zachoval jako pan Zahrádka, musel bych si přestat vážit sám sebe a nepovažoval bych se nad ani za člověka. Ale s tím se vám jistě chlubit nebude. On ví o čem hovořím...
Takové úvahy, že za někoho mluvím si nechte do Prahy. Tam se to možná nosí. Tady v Praze nejste. Máte jen status "pražského šumaváka". Můžete prosím uvést měřící server podle, kterého jsou stránky na onom skvělém 7mém místě?
Je hezké, že si za svými stránkami stojíte. Jak píše pan Karel. Zde nejde o objektivnost.
Něco vám povím. Jak jsou vaše stránky neobjektivní a jednostranně zaměřené je více než evidentní i pro naprostého idiota, reagujícího pouze na světlo a tmu. . Je proto velice smutné, pokud je skutečně návštěvnost stránek tak vysoká jak tvrdíte, že děláte obci Čachrov negativní reklamu.
Snadno vám uvedu příklad a budu velice rád, když to napravíte. Rozklikněte si odkaz SOUČASNOST.
Co tam vidíte? To myslíte vážně, že jste objektivní? To snad ne? Fotografie vysoké trávy a pořezané stromy. To je současnost? To je vše? Co si lidé, kteří to neznají myslí? Kde máte opravenou školu? Kde máte opravné kapličky (ať je opravil kdokoliv), kde máte opravené a vybudované komunikace? kde máte vybudovaný sklad posypového materiálu a další.. Aha...to se sem nehodí. Kde máte fotografie z přilehlých obcí městysu? Nebo je Čachrov jen Čachrov a drezíny, které sem mimochodem historicky absolutně nepatří. Nic méně, reklama na ně na stránkách nechybí. Chápu.
Je tu přece spousta věcí, co jsou hezčí, povedli se a je možné je ukázat. Buďte prosím objektivní!
Pane Honzo. Nevím z čeho čerpáte, když sem pletete řízení pod vlivem alkoholu. Lidé jsou svéprávní. Ví co smí a co ne. Nemusíte je vychovávat. Bohužel jste evidentně nepochopil o co tu jde. Jde o to, že zákazem podávání alkoholu v průběhu schůze ze sebe zastupitelstvo udělá blbce. Protože nemá možnost jak to kontrolovat a nemá možnost lidi co si naschvál to pivo přinesou vykázat. O to jde. Nejde o to, že si nemůžu dát pivo. Nevím jestli si to pamatujete, ale už to to bylo. Zákaz projede alkoholu v průběhu voleb a přikázaná otevírací doba restaurací do 22 hod. To bylo před rokem 1989. Snad to nechce vracet, že ne? Z toho by neměl asi radost ani váš chlebodárce. Máte pravdu, že veřejná schůze je vážná věc. Proto by bylo vhodné zkrotit vaše zastupitele aby ostatní veřejně nenapadal z opakované lži. Myslím, že pobytem v Praze pomalu přicházíte o zdravý selský šumavský rozum.
Mimochodem, čí to byl nápad s tím zákazem prodeje veškerých pozemků?
Pánové. Pojďme jednat slušně, objektivně a ne vymýšlet za každou cenu něco zajímavého. Je samozřejmě správné upozornit na špatné věci. Ale stejně tak je správné upozornit na dobré. Místo bezbřehé kritiky a uraženosti děcka, kterému sebrali hračku, udělejte něco konkrétního. Přimějte například některého z lékařů v okrese aby jednou za týden ordinovat v Čachrově. Alespoň dopoledne. To by bylo něco pro lidi a důchodce. Vymyslete způsob jak vtipně skrýt nádoby na odpad v některých obcích, kde je přímo hyzdí .. a další a další..
Pane Honzo něco vám povím. Kritizovat a plivat kolem sebe umíte ale dokažte i něco jiného. Napište sem něco co se povedlo. To se nenosí, já vím. Je lepší sedět za oknem a být pohoršen rostoucí travou. Vyfotit ji a napsat o ní článek. Pro mě by jste byl frajer, kdyby jste místo toho vzal kosu a tu trávu posekal a pan Kynčl sklidil. Já vím...řeknete "proč bych to dělal". Proč? Protože by jste místo kritiky, že vás vysoká tráva uráží, opravdu pro obec něco udělal. Něco pro její zvelebení, něco konkrétního za co by jste se mohl postavit. A přesně o to tady jde.
Tak vás prosím a žádám jako občan. Přestaňte vymýšlet intriky, schválnosti, hlouposti a snažte se udělat něco konstruktivního.
Hynek K.
Honza
Administrátor
Příspěvky: 646
Registrován: čtv 30. čer 2011 21:27:05

Re: Mimořádné zasedání zatupitelstva 30.12.2014

Příspěvek od Honza »

Konečně... Tak asi takhle vypadá věcná diskuse Karle. Díky Pavle.

Jinak mne Karle trochu udivuje, že po těch letech stále nedokážete rozeznat facebook a fórum. :idea:
Každý, kdo si projde vlákna tohoto fóra, si udělá zajisté sám názor na to, kdo argumentuje a kdo jen vykřikuje hesla o neznalosti komunální politiky, regionálních problémů atd. Vy už jste všem ukázal co dovedete a měl jste ma to poměrně dost volebních období - dopřejte také čas druhým. Protože umím být emaptický chápu, že abstinence moci si vybírá svoji daň. A jelikož (a to je škoda) nemáte "inteligenční potenciál" vést smysluplnou debatu, negujete veškeré myšlenky měnící staré a mnohdy až pravěké pořádky. Vaše chování připomíná středověkou inkvizici, která vše co ji ohrožovalo vykládala jako kacířství. Jenže ona se ta země vážně točí Karle.

Co kdybyste se přestal čílit nad našimi "destruktivními" myšlenkami a vložil svůj potenciál, zapálený pro blaho obce, do nějaké studie. Zde, se svojí znalostí regionálních problémů, strčíte všechny hravě do kapsy a zajisté fundovaně vypracujete strategický plán, jak naši obec rozvíjet. Tento materiál předložte zastupitelům a oni objektivně posoudí přínos jednotlivých myšlenek a případně je uvedou do praxe. Rozhodně to bude vypadat lépe, než to Vaše věčné vykřikování z davu při zasedání ZM. Paní starostka nám pak díky Vám a pár dalším nebude muset odpovídat na to, proč toleruje porušování jednacího řádu, který se mimochodem schválil v době, kdy jste zahříval zastupitelskou židli. To je tak, když si člověk ve své mocenské opilosti neuvědomí, že by se jenou mohl ocitnout na straně těch, kteří neměli do věcí promlouvat a nebylo jim třeba dávat právo se k projednávaným věcem vyjadřovat. Inu, tak chutná vlastní polévka.
Honza Bejvl
Odpovědět