Ach jo...,

kde začít. Asi od konce. Já myslím, že bylo-li by pravdou, že jste očekával od tohoto fóra především podněty a nápady, jak to dělat v obci lépe, založil by městys fórum sám na svých stránkách (času a podnětů měl dost) , aktivně by na ně přispíval a následně z nich také čerpal. Jenže vedení městyse, dobře si vědomo nebezpečí takovéto věci pro způsob, jakým se rozhodlo obec spravovat, tyto iniciativy ignorovalo a nyní se tu snažíte (neumějíc přijmout kritiku) poněkud lacino argumentovat nápadovou impotencí. I já bych se zde raději zabýval věcmi podporujícími rozvoj obce, ale to by muselo vedení městyse pojmout svoji práci poněkud jinak. Na druhé straně myslím, že vzhledem k objemu diskutujících je tu podnětů k zamyšlení spousta, jenom chtít. Ono je totiž někdy těžko pomáhat těm, kteří sami nápomocni nejsou a ani být nechtějí. Místo o kritice hovoří o destrukci, místo o pluralitě o obstrukci a místo o přímé demokracii o diktatuře proletariátu. Všichni dobře víme, jaký rozdíl dělá s počtem získaných hlasů a konečným výsledkem voleb přepočet na mandáty (viz. zde
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/me ... na_mandaty ). Tak že jestli pro Vás přímá demokracie představuje diktaturu proletariátu, já Vám to neberu, ale budete mít možná v budoucnu trochu vnitřní problém např. s volbou prezidenta ČR.
No a s nabídkami na koupi vleku to snad ani nemyslíte vážně, že? A pokud ano, tak mne v skutku dojímá, jak pevně jste přesvědčen o své pravdě. Kdo by tak asi nabízel peníze za vlek, ke kterému nejsou pozemky. Pozemky, které jste dávno před tím (co by starosta obce) pojal do svého vlastnictví a celá léta díky tomu držel obec v šachu, včetně finálního prodeje. A po tom všem bych tu měl vidět samaritána, který zbavil obec "prodělečného" majetku za cenu nerovnající se ani ceně šrotu? To po mě prosím nechtějte. Samaritánství ve prospěch obce by vypadlo úplně jinak (nehledě na to, že Vy jste navíc na její výplatní pásce) a pak bych i já rád přispěl svým know-how.
Dobrá,necháme toho a děkuji za nabídku k svezení. Obávám se ale, že ji nebudu moci využít. Podle lékařských studií jsem totiž už ve věkové skupině ohrožené infarktem a tak se musím šetřit na čtvrtek...