Kontejnery na odpad uprostřed obce
Moderátor: Honza
-
- Kontaktovat uživatele:
Kontejnery na odpad uprostřed obce
Jak se vám sousedé líbí kontejnery na separovaný odpad uprostřed obce ? Nevím zda je dobrá vizitka obce ,že první čeho si všimnu na návsi jsou hnusné olezlé kontejnery a bordel kolem nich ... Co takhle vrchnosti kdyby se tam zasadil živý plot který by to zakryl ... Třeba taková hradba z thují
Jan Kynčl aka Pošťák
Čachrov 50
Čachrov 50
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontejnery na odpad uprostřed obce
12.10.proběhl na Čachrově sběr nebezpečného odpadu, jsem za to rád neboť pamatuji doby kdy lidé pokoutně odváželi odpad na divoké skládky a popřípadě v noci vylévali do kanalizace, to že se naše chování změnilo a už ve frontě stojíme na sběr těchto věcí je známkou toho, že nám okolní svět není lhostejný. Ale proč to sem piši, přišel jsem s malým pytlíčkem "nebezpečného odpadu" tj. nějaké staré zaschlé barvy a při té příležisti jsem se rozhodl, že vyhodím něco málo plastů do žlutého kontejneru... bohužel kontejner byl beznadějně zaplněný a tak jsme si ho aspoň zvěčnil pro redakční účely, při focení se ozval hlas bývalé starostky "Kdybys místo focení raději přiložil ruku k dílu" opáčil jsem, že velmi rád, ale nevím jak odpovědí bylo "Vy všichni lufťáci nám se vozíte odpad z města" fakt nevím co ji vedlo k těmto impertinencím, ale milá Jano, stalo se mi mnhokrát, že jsem zapomenul tříděné odpadky v autě a šly do tříděného odpadu v Praze...
Ale k meritu věci, možná i věřím, že někteří "lufťáci" si na Čachrov vozí odpad a někteří za něj aní nezaplatí, ale nutno změnít celý sběrný systém , možná pro začátek přesunout recyklované kontejnery k bývalé farské stodole za kostelem nebo/a monitoringem prostoru kamerovým systémem atd. možností je mnoho jen vůli něco změnit a chtít....
Ale k meritu věci, možná i věřím, že někteří "lufťáci" si na Čachrov vozí odpad a někteří za něj aní nezaplatí, ale nutno změnít celý sběrný systém , možná pro začátek přesunout recyklované kontejnery k bývalé farské stodole za kostelem nebo/a monitoringem prostoru kamerovým systémem atd. možností je mnoho jen vůli něco změnit a chtít....
Jan Kynčl aka Pošťák
Čachrov 50
Čachrov 50
-
Podle toho, co slyším o řečnické aktivitě, "inteligentních" připomínkách, "neotřelých" nápadech apod. na schůzích (už tam nechodím, už je to "boj jiných", i když je to občas asi velmi zajímavé a "zábavné", ale jako pro psycho- a etopeda by to asi bylo jen pokračování mé práce... ), řekl bych , že se chystá RECYKLACE... A v tom případě Bůh ochraňuj tento již tak osudem deptaný městys...
Zaslechl jsem, že se ozývají hlasy volající po znovuvydávání občasníku. To by nebylo až tak překvapující jako to, že jsou to hlasy „tábora“, jehož protiprávní počínání vedlo k ukončení vydávání oné tiskoviny. Inu ta paměť, že? Za připomenutí stojí rovněž kvalita obsahu. Tak namátkou....
Počteníčko je to "táborníci", jen co je pravda..
Počteníčko je to "táborníci", jen co je pravda..
Honza Bejvl
-
Nic proti zastřešeným odpočívadlům... V dobách, kdy jsem se velmi věnoval cykloturistice, jsem za ně býval občas velmi vděčný atd.+ je mi naprosto jasné, že přímo v Čachrově asi celkem není kde takové odpočívadlo blízko průtahu umístit, ALE...
Nekritizuji, sám pro Č. moc nedělám (vlastně sem jen jde část mých opravdu nemalých daní a dřív jsem se snažil, aby tady nevládli a ... někteří lidé...), ale podívejte se sami - odpočívadlo je sice u parkoviště, ale také přímo u v nadpisu zmíněných kontejnerů, mezi dvěma "ruinami", čímž vůbec nemyslím tvrz (na kterou z něj stejně není vidět...), ale "bytovku odevzdanou přírodě" a asi podobně dopadající "dolní restauraci/hotel"...
Nekritizuji, sám pro Č. moc nedělám (vlastně sem jen jde část mých opravdu nemalých daní a dřív jsem se snažil, aby tady nevládli a ... někteří lidé...), ale podívejte se sami - odpočívadlo je sice u parkoviště, ale také přímo u v nadpisu zmíněných kontejnerů, mezi dvěma "ruinami", čímž vůbec nemyslím tvrz (na kterou z něj stejně není vidět...), ale "bytovku odevzdanou přírodě" a asi podobně dopadající "dolní restauraci/hotel"...
Z toho, co historicky bývalo středem obce, je dnes parkoviště s kontejnery. Pro mě je nepochopitelné už to, že asfalt dorazil až ke kamenné zídce Šolcových (o užití asfaltu místo propustného povrchu nemluvě, o tom Honza mluvil hned po "vylepšení" parkoviště). Necitlivost a neuctivost. Zatím si nevážíme toho, co máme. Snad se to časem změní. Turistické odpočívadlo v blízkosti tahače a kontejnerů ztrácí smysl. Všimla jsem si, že mnozí turisté raději svačí v otevřených dveřích aut, než aby ho použili k tomu, k čemu je určené. Škoda...Tohle téma už bylo mnohokrát probrané, přidávám svůj názor ex post, ale jsem tady nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Takto to opět vypadalo cca 2 týdny zpět...
Jan Kynčl aka Pošťák
Čachrov 50
Čachrov 50