Situace v našem okrese je ZATÍM celkem dobrá a proto vynechám, že jsem jen ze svého okna opakovaně viděl nejrůznější porušení protikoronavirových opatření a to dokonce i od jinak velice aktivních až aktivistických

Ale co mne tedy dostalo, byl příspěvek Honzy K. na facebooku - když opět vynechám toho konfidenta Gestapa (tady už musím drze poznamenat, že sice politiku dost sleduji, ale už fakt nevím jistě, např. vzhledem k tomu, že na oslavách konce války stála Angela Dorotka hrdě vpředu a Rusové pozváni nebyli, jestli mi náhodou doba nějak neutekla a jestli konfident G. je ještě vůbec špatně...

Teď vážněji - když moje manželka na tuto akci již 2x vyjížděla, sice jsem, jako cynik, prostě musel zažertovat např. o podobnosti se Švejkem (kdy Švejk ničil nervy věřitele feldkuráta tím, že prý jdou také zaopatřovat do cholerových baráků...), ale jinak jsem i já, celoživotní rebel, popichovač, cynik atd. k práci těchto rozvážejících pocítil určitou úctu (a to vůbec nemluvím o tom, že na úřadu městyse jsou i jen v těch nařízených omezených hodinách pro veřejnost zaměstnanci poměrně "v přední linii", když jednají nejen s místními občany, z nichž jsou např. někteří pendleři apod., ale také se sem se stahujícími "podobně riskantními" chataři a chalupáři z často mnohem "promořenějších" oblastí a velkých měst...). A teď takové, s prominutím,

Ona už zase jede nějaká předvolební kampaň ? Není to brzo ? Rád se vždycky do předvolebního nebo jakéhokoliv místního boje zapojím

A mimochodem, s tou jídelnou se mi to taky nějak nezdá...
Na druhou stranu, když už píšu o tom, co jsem viděl z okna, musím ocenit, že snad konečně odešla za paní exstarostkou do propadliště dějin i její stejně přínosná výzdoba "typ polopouštní houští" v okolí pomníku a zastávky, i když po původních thújích apod. se mi prostě bude asi stýskat stále (a nejen po nich - zničila toho tady víc...)...