Motto: Demokracie se může lehce stát vládou darebáků... E. Burke (již v 18. století)
Tak jsem se šel po dovolené podívat, jestli už tu není záznam ze schůze 27/7 a přistihl jsem se, že jsem vlastně rád, že není... Asi to, jen podle toho, co jsem zaslechl, minimálně pro mne (viz třeba Honzův příspěvek na "KDU-ČSL" z 11/7...) nebude hezké pokoukání (a co "Temná strana" ? - už se zase vítězoslavně směje ?

...

).
Pro cynického pesimistu, který má rád Gellnera (jen třeba Všichni mi lhali...*), Wericha (třeba jen Konšelská - pozor, tady a teď v Č., na rozdíl od V+W nevidím problém ani tak v "městysmeistrovi" jako v konšelích...), Kryla (např. jen Hle, jak se perou, Demokracie apod.) atd., atd., atd., je těžké jen pomyslet, že by politika přece jen nemusela být vždycky svinstvo (*také třeba už jen proto, že to kdysi tvrdil např. Václav Havel, který "mi" lhal vícekrát = mohu doložit !!! a naposledy snad "vypečený synoveček" Daniel Herman z KDU-ČSL...), ale nějaké to maličké dětinské doufání tam vždycky nakonec je... Aaaaa..., zatím jsem se skoro pravidelně zklamal a to netrvám na nějaké velké dokonalosti a ideální bezchybnosti... A ve skoro "54" už mi poněkud dochází čas a trpělivost...
P.S.: podle mne moc zajímavý text (i v souvislosti s Č.

)
https://legacy.blisty.cz/art/69455.html (doporučuji hlavně odstavce 4, 6 a 11, od 11 pak snad už vydržíte až do konce...

)