Předem hlásím, že vím, na jak tenkej led tady vstupuju (zvlášť za týhle vlády Topkanů, Smažek a jejich sorosovskejch atd. pomahačů =
https://www.youtube.com/watch?v=4cVQRERYsJ0 ) a že sem chodí i "ubožáčkové", kteří se mne už (samozřejmě naprosto idiotsky a proto i marně

) pokoušeli kriminalizovat pomocí trapných anonymních dopisů i již dřív, ALE

než se tohle prošetří, bude mi 60 a rád "ukončím kariéru" a odejdu do předdůchodu...
Bohužel, tady (myslím propagandu ze všech stran kolem války na Ukrajině apod.) je to, že KAŽDÁ MINCE MÁ DVĚ STRANY, vééélice trefný...
A předem se omlouvám, ale tahle problematika je tak složitá, že chtě/nechtě budu muset použít určité "zkratky", ale rád případně později dovysvětlím...
1) Když mi bylo 11 (ale "rozumově" díky IQ vlastně i o dost víc...), končila válka ve Vietnamu. Byl jsem na velice "komančskej" ZDŠ a snad denně (a snad už od 1. třídy...) jsme měli "politické školení", co si máme myslet. Jen tehdy byl ten příšerný agresor USák (na rozdíl od dnešního Rusáka...). Učili nás, že používá chemické zbraně jako Agent Orange, Napalm atd., vyvražďuje civilisty (My Lai a další...), hromadně popravuje, mrzačí, znásilňuje atd.
Doma mi pak bylo správně vysvětlováno, že samozřejmě LŽOU/používají propagandu (ta je prostě odjakživa nedílnou součástí válek...) obě/všechny strany a obvykle záleží hlavně na tom, čí propaganda je zrovna "ta správná" = kdo je zrovna u moci...
Od té doby (a nezlobte se, ale PODOBNOST "MASÁŽE" JE po těch už skoro 50-i letech AŽ DĚSIVĚ ZARÁŽEJÍCÍ...) jsem k "oficiálním tvrzením" poněkud obezřetnější...
2) Na problematiku Ukrajiny jsem jako milovník historie, klasické literatury atd. narážel vlastně od dětství (Divoká pole, Poláci, Kozáci, Tataři a jejich "sklízení Divokých polí" = lov až milionů slovanských otroků..., islám, atd., atd., atd.). Víc jsem se o ní začal zajímat v 90. letech, kdy jsem se setkal se svým neuvěřitelně zuboženým kolegou - učitelem z Ukrajiny, který odtud živil opravdu otrockou nádenickou prací svoji pomalu hladem chcípající rodinu tam a ten mi vyprávěl, jak to na "svobodné" Ukrajině chodí doopravdy. Pak jsem měl i skvělého "ukrajinského" (s matkou získali naše občanství...) klienta (a ne jen jednoho, ale Vasil je opravdu výjimečnej...), se kterým se přátelím dodnes a který občas jezdil jak na Západ U., tak na Východ a vysvětloval mi někdy až nebetyčný rozdíly (dnes už nejezdí, hrozí tam i "násilné naverbování" apod.)...
Takže vím, že hned od osamostatnění existovaly 2 (nebo i víc ?) Ukrajiny. Velice chudá atd. Západní (kterou by mnozí i docela rádi hodili "na hrb" US-EU a tedy i nám...) a pak o dost jiná Jižní (obilnice světa, navíc s pobřežím Černého moře...) a hlavně "průmyslová atd." Východní... Konečně, sami se můžete zcela oficiálně přesvědčit (zvlášť mapky jsou na první pohled o mnohém vééélice vypovídající A NEZAPOMEŇTE, ŽE I TAK JSOU SAMOZŘEJMĚ TLAČENÉ "PROPAGANDOU ZÁPADNÍ", takže mnohé může být ještě "uměle ohlazované a potřebně upravované"...)...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Prorusk%C ... C4%9B_2014 tady (ale najděte si sami i další zcela oficiální - zvlášť doporučuji mapky všech předchozích i následných voleb...) jasně vidíte stále poměrně totéž = 2 dost rozdílné "Ukrajiny" ve výsledcích voleb, jazykově (dnes je ukrajinština samozřejmě jinak vnímaná apod., ale podle tvrzení mých známých rusky nebo "suržikem" dřív mluvil vlastně skoro každej a naopak se správnou a spisovnou ukrajinštinou měli problémy i někteří "největší a nejpřesvědčenější Ukrajinci"...), v příjmech (a bohatství...) atd.
Každej, kdo se na tohle všechno podíval, musel už celá desetiletí očekávat nějakej "další vývoj" (nehledě i na jiné zájmy, které tady zveřejnil už Honza - tohle jsem, mimochodem, už taky znal od svých kamarádů, kteří jsou ve skupině "Nešiřitelní" - smutné, což...?). Já osobně čekal, že se určitě něco semele, že se určitá část východního a jižního, relativně bohatého..., "ukrajinského pohraničí" NĚJAK pokusí odtrhnout (a spojí se třeba až s Podněstřím, čímž Západ U. úplně přijde nejen o "pozemní a podzemní" bohatství Jihu + Východu, ale i o moře a bude v naprosto šílenej situaci, která ho vrhne na pokraj přežití a potřebu "živení" odjinud, tedy pravděpodobně od US-EU...) a U. se bude dělit na sféry vlivu US-EU (to, co by/chom "dostali" by byl hlavně "mnohostrannej problém"...) a Ruska..., ale neočekával jsem nějakej takovejhle útok Ruska, navíc ze severu = na Kyjev apod. - to jsem prostě nepochopil, k čemu to mělo sloužit...
Taky asi dost amatérské provedení útoku mne (zvlášť po "akci Krym" - ano, vím, že tam byla situace daleko jiná - mimochodem, mrkněte taky do historie = K. byl od 2. poloviny 18. století ruskej a jen "nedomyšlené úřednické rozhodnutí", které vůbec nepředpokládalo, že by se někdy Ukrajina odtrhla, ho "technicky" připojilo k Ukrajině...) dost zarazilo.
Zaráží mne ale i plno dalších věcí - od toho, že Ukrajinu vede do boje zrovna prezident židovského (já Izrael v mnoha směrech a židovskou modrost snad vůbec, velice obdivuju...!!!) původu (najděte si něco o velice složitém vztahu Ukrajinců k Židům, ale uznávám, tam se pogromovalo, vyvražďovalo atd. "každej proti každýmu" = i Poláci atd.) a navíc tak mediálně zdatnej (s tím už si fakt pracujte každej sám, ale ledacos Vás určitě dost překvapí taky...), až po to, že prostě někdo předpokládá, že "malej českej člověk" se chystá nějak dlouhodoběji obětovat (tady mi okamžitě vytane na mysli starej vtip z dob Komančů zkrátím..., že EXISTUJE LID A LIDI - LID MÁ VELIKÉ IDEÁLY ATD. A LIDI JIM NA TO S....), zvlášť když Ukrajinci tady donedávna byli (a mně se to nelíbilo...!!!) jednou z nejopovrhovanějších národností (muži byli považováni skoro za bezprávné otroky, jindy zase za opilce, násilníky, zločince, mafiány apod., Ukrajinky byly zase často všemožně zneužívány = levná pracovní síla, ale i prostituce, rodičky dětí na zakázku atd.) = "ČESKEJ ČLOVĚK" S BYŤ JEN PRŮMĚRNÝM PLATEM MÁ, NEBO ROZHODNĚ BUDE MÍT..., SVÝCH STAROSTÍ (a třeba až o nějaké finanční apod. přežití = topení, ježdění, potraviny...) DOST, I BEZ UPRCHLÍKŮ (a fakt ne o všech se dá říct, že nejsou ekonomičtí - viz i jen zcela oficiální prohlášení "Bylo nás 5", hejtmanů apod. + obrovské problémy začaly už dávno před agresí - viz Bohemia Energy atd.) ...
Prostě musím furt myslet na to staré židovské moudro "VŠECHNO (nebo alespoň ledacos...) JE JINAK !" a taky to latinské "CUI BONO ?" (novým rádoby světovládcům, zbrojařům atd. určitě...)..., atd.
Válka je vždycky blbý swinstvo, obětí je mi líto (a obzvlášť těch, co k tomu přišly naprostou náhodou apod. a nebo aspoň opravdu nadšeně nebojovaly za nějaké "vznešené ideály"...) atd., atd., atd.